A Projekt

Legfrissebb

Sustainopoly Projekt – KEOP-6.1.0/A-2009-0036

Megvalósító: Fúzió Egyesület
Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – Új Magyarország Fejlesztési Terv
Közreműködő Szervezet: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság
Projektidőszak: 2009.10.01 – 2010.05.31.
Projekt összköltségvetés: 4 975 000 Ft
Támogatási összeg: 4 726 250 Ft

A projekt célja:

Célunk, hogy a célcsoportunkat egy olyan helyen érjük el, ahol otthon érzi magát és ahol mindennapjait tölti, tehát az iskolában. Célunk, hogy a szürke iskolai programok mellé egy sokkal szabadabb, érdekesebb foglalkozást szervezzünk. A projekt során öt iskolába szerveznénk a formális oktatás mellé, nem-formális oktatási alkalmakat. Célunk, hogy ezzel indirekt módon szólítsuk meg a célcsoportunkat és sok esetben játékos, szórakoztató módon juthassanak a tudásanyaghoz. Ezzel pedig azt az ismeretet kívánjuk átadni, hogy minden ember, sőt különösen a fiatalok számára fontos odafigyelni az energiafelhasználásra, hiszen a fosszilis energiahordozók megfogyatkozása az ők későbbi életére lesz hatással, illetve a megújuló energiaformások is az ő életükben lesz elterjedt. Az alábbi célokat kiállításokkal, interaktív bemutatókkal, workshopokkal, filmvetítésekkel és előadásokkal kívánjuk elérni.

A projekt során nem-formális tanulási alkalmak megteremtésével szeretnénk elérni a célcsoportunkat. Tervünk, hogy saját környezetében szólítjuk meg a célcsoportot, ahol leginkább audiovizuális eszközökkel, illetve kiadványokkal akarjuk a tudást átadni, továbbá gyakorlati előadások, bemutatók során ismertetnénk meg velük a gyakorlati praktikákat. A formális oktatástól elkülönítve, egy kötetlen fenntarthatósági nap keretében kívánjuk megrendezni.

A projekt célcsoportja:

A projekt célcsoportját az iskolai alkalmak miatt csak egy csoportba sorolhatjuk, hiszen a

tervezett programok kifejezetten a fiatalok (15-28 év) célcsoportba osztható be. A tervezettek szerint ezen alkalmak során  315 főt tudunk rövidtávon aktívan megszólítani, illetve további 3800 főt passzív rövidtávú eléréssel tudunk megszólítani.

A projekt számszerűsíthető eredményei:

A 105 elérésen túl számszerűsíthető eredmény, ha elkészül 1 darab kiállítási anyag, 2000 darab kiadvány, sor kerül 5 rendezvényre, illetve 5 előadásra és 5 alkalom interaktív tanácsadásra.

A projekt tevékenységei:

  • Filmvetítés
  • Kiadványkészítés/ Terjesztés
  • Kiállítás készítés/ bemutatás
  • Iskolai rendezvények
  • Koncertek
  • Interaktív tanácsadás
  • Előadássorozat